La sala La Mirona es va inaugurar el desembre de 2001 i va començar la seva programació regular l’abril de 2002. La mitjana de concerts programats ha anat augmentant en els darrers anys i actualment és de 115 concerts anuals, convertint-se en un dels espais de referència de la música popular a les comarques gironines i en la sala de concerts de l’àrea urbana de Girona.

La Mirona disposa de dues sales, la 1 amb capacitat per a 1.800 persones i la sala 2 - Joan Cardona "Ninyín", amb capacitat per a 450. Amb aquesta versatilitat La Mirona pot oferir concerts de tot tipus, des dels més reduïts i íntims fins a els més multitudinaris, sempre adequant l’espai a les seves necessitats.

S’ha convertit en parada obligada d’artistes nacionals, estatals i internacionals a comarques gironines, omplint un buit molt important que existia en aquest camp. La Mirona ha estat reconeguda en 6 ocasions amb el premi Enderrock a la millor sala de concerts de Catalunya. L’octubre de 2012 es va complir el concert número 1000 de la sala, amb una actuació especial de MANU CHAO i des de llavors continua oferint una programació eclèctica de música en directe, de tots els estils i per a tots els públics.
Per la Mirona han passat grans estrelles internacionals, estatals i nacionals: CHUCK BERRY, STATUS QUO, BILL WYMAN, IKE TURNER, MICK TAYLOR, SPIN DOCTORS, MACEO PARKER, MANU CHAO, MORCHEEBA, TROMBONE SHORTY, SAM MOORE, JONNY WINTER, LISA STANSFIELD, JULIETTE & THE LICKS, THE BRAND NEW HEAVIES, INCOGNITO, LIVING COLOUR, US3, MANEL, ADRIÀ PUNTÍ, ELS PETS, MACACO, BETAGARRI, LAX’N’BUSTO, EXTREMODURO, OBRINT PAS, STANDSTILL, LOS MOJINOS ESCOZIOS, LLUÍS LLACH, BUNBURY, SOCIEDAD ALCOHÓLICA, FANGORIA, OJOS DE BRUJO, LOVE OF LESBIAN, JA T’HO DIRÉ, MANEL, CHAMBAO, MAGO DE OZ, BARÓN ROJO, LOS SUAVES, OQUES GRASSES, GATILLAZO, SUPERSUBMARINA, TWO MANY DJ’S, ELS AMICS DE LES ARTS, SOBER… entre molts altres.

A més de la programació de concerts, LA MIRONA disposa del seu espai per a les sessions de DJ’S, on la festa continua durant tota la nit amb diferents propostes i estils musicals.

La Mirona és un espai cultural i d’oci en el qual la música és la protagonista.

Could not load widget with the id 13.

COM ARRIBAR A LA MIRONA?La Sala Auditori La Mirona de Salt (Girona), és una sala de concerts polivalent, amb una sala amb dos escenaris i tres aforaments 450, 990 i 1800 persones. Per les seves característiques i dimensions pot adaptar-se a diferents tipus d’espectacle i aforament. Els dies de programació habitual de la sala són els divendres, dissabtes i vigilies de festius. No obstant, es poden programar puntualment actes en altres dies de la setmana. La Sala està equipada amb material de so i llums de primera línia amb P.A. penjada i dos ponts de llums amb motors.

Aforament Sala 1: 1800 personesPer tal de poder portar a terme algunes de les activitats del projecte Casa de la Música, així com també propostes de concerts més minoritaris, calia crear un espai adequat a les necessitats pròpies. És un espai complementari a la sala 1 que pretén acollir espectacles de format més reduït o que per la seves característiques musicals necessitin d’un ambient més acollidor i proper amb el públic: Concerts de grups novells, Banc de Proves, concerts acústics, Showcases, etc. La Sala 2 te un aforament de 450 persones i disposa d’un escenari amb equip de so i llum propi independent de la Sala 1.

Aforament Sala 2: 450 persones